2015
2015
© Tiny Kierkels 2014
Wat een prestatie
Als je ergens voor gaat heb je kans om te verliezen. Als je niet gaat heb je al verloren. Barack Obama De vierdaagse van Ton
2015
De 99 ste 4dg in Nijmegen van 21 juli tot en met 24 juli 2015 Vierdaagse gestart 42.684 Vierdaagse uitgelopen 40.092
Het leven is geen competitie Een ieder maakt zijn eigen reis Volg je eigen pad. Maak eigen keuzes en benut je kwaliteiten. Zondag gingen Ton en ik naar Nijmegen om de sfeer te proeven. Het weer was heerlijk en net als wij waren er nog 100.000de mensen.
De inschrijving voor de 4 dg Naam schrijven de Ramblas
Wandelen rondom Nijmegen De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land. In de wijde omgeving van de stad Nijmegen. Elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. De eerste wandeldag: De dag van Elst. De tweede wandeldag: De dag van Wijchen. De derde wandeldag: De dag van Groesbeek De vierde wandeldag: De dag van Cuijk.
Parcours dag 1 De eerste 4daagse dag voert naar de Betuwe. We gaan vanuit het centrum van Nijmegen via de Waalbrug naar Lent. Dan via het kleine plaatsje Doornik richting Bemmel; hier gaat de 30 km route vrijwel rechtdoor naar Elst, de eerste grote etappeplaats. De route voert vanaf Elst voor alle afstanden via Valburg en Slijk-Ewijk naar Oosterhout, waarna via de dijk langs de Waal naar Lent richting Nijmegen wordt gelopen. Voor de 2de maal wordt de Waal via de Waalbrug overgestoken en bereiken we de finish van de eerste dag op de Wedren.
Alle individuele deelnemers starten vanaf de startpoort op de Wedren
1 ste dag V i s se r op bezoek Fami l i e
Prachtige sfeerbeelden van de 1 ste dag
Parcours dag 2 De route van de 2de 4daagse dag wordt door velen als lastig en saai ervaren. Het begint met een stuk door de stad richting Hatertse vennen. Dan gaat het via Alverna naar de tweede grote etappeplaats, Wijchen. Vanuit Wijchen trekken de wandelaars door Beuningen, voordat zij door Weurt gaan. Vanuit Weurt gaat het een stuk door Nijmegen, waar men aankomt bij de Wedren.
Voor Ton was het de 2de dag en die ging naar Wijchen. Ik ging met de trein naar Wijchen maar om hem te zien is een hele kunst. Maar het is gelukt en we waren beide blij. Dronken een kop koffie en toen gingen we beiden onze weg.
ACTIE!
Ton opzoeken in Wijchen
Nog 15 km te gaan
Tot straks
Marijke van Roon en zwager Renee
Kasteel van Wijchen
2 de dag
De rose dinsdag de dag van Wijchen
Parcours dag 3
De derde 4daagse dag is vooral bekend om de Zevenheuvelenweg en wordt door velen omschreven als de mooiste dag van de Vierdaagse. Ook deze dag begint met een stuk door Nijmegen voordat men richting Malden gaat. Vanuit Malden gaat het via Molenhoek verder. Vanaf dit punt begint het echte klimwerk van de Vierdaagse. De eerste heuvels dienen zich aan bij Grafwegen en Bredeweg. In Groesbeek, de derde grote etappeplaats, begint dan voor alle afstanden de werkelijke Zevenheuvelenweg richting het plaatsje Berg en Dal.Nu is het nog slechts een klein stukje door Nijmegen naar de finish van de derde dag. De derde dag
Informatie voor alle wandelaars onderweg
Parcours dag 4
Via Gladiola verwijst naar de de uitdrukking, Dood of de gladiolen'. Deze uitdrukking kent een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De gladiool wordt ook wel zwaardlelie genoemd omdat de bladen van de gladio de vorm hebben van een zwaard: scherp en spits toelopend. Een gladiator was een zwaardvechter die in de Romeinse tijd in de arena op leven en dood streden In zo'n gevecht liet de verliezer het leven. De winnaar werd bedolven onder gladiolen.
De laatste dag van de 4daagse is traditiegetrouw de dag van de Gladiolen en de glorieuze intocht op de Via Gladiola. De wandelaars krijgen de gladiolen aangereikt als teken van kracht en overwinning Maar voor het zover is wordt eerst nog een stuk door de stad St. Walrick aangedaan. Vanuit St. Walrick gaat het dan naar Overasselt. Dan verder naar Ma In Malden maken alle deelnemers zich op voor de glorieuze intocht in Nijmegen over de Via Gladiola, zoals vandaag de St. Annastraat genoemd wordt.
De laatste dag.
Uit Romeinse tijd
Lekkers uitdelen voor kinderen en volwassenen
Zevenheuvelenweg
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.