© Tiny Kierkels 2014
4 weken vakantie in Nederland
Alkmaar.
Texel
De afspraak was gemaakt in januari we ging samen met Ella en Leon de Roij de 4 dg lopen in Alkmaar. De camping werd geboekt bij een SVR camping in Akersloot. Jammer genoeg ging het voor Ella en Leon niet door, we waren met ons tweetjes. Maar het mocht de pret niet drukken we hadden hele leuke buren uit Zeeland naast ons staan en die man ging ook wandelen. Ton en ik gingen iedere morgen samen naar Alkmaar maar onze wegen splitsten zich, Ton ging samen met Flair wandelen en ik ging de stad verkennen. Museum van het ontstaan van de kaas en niet te vergeten de kaasmarkt. Er zijn hele leuke nauwe steegjes waar erge leuke winkeltjes zijn. De laatste dag ging ik naar het Beatles museum dat was echt de moeite waard alles was heel herkenbaar.Samen zijn we de laatste km gelopen op de 4de dag.
Geweldige week gehad in Texel een paar dagen voor ons vertrek vroeg een vriendin en haar man of wij het leuk zouden vinden als zij met ons samen een week in Texel zouden zijn. Wij logeerden op de camping De Noord en zij verbleven in een hotel in de Koog. Marian en Jan waren er al meerdere keren geweest en voor ons was het een weerzien na 25 jaar.We hebben veel gewandeld en gefietst en zijn van uit Cocksdorp met een vissersboot en bij aankomst in Vlieland met een grote terreinbus 10 km over de Vliehorst gereden naar het enige dorp Oost Vlieland. Wat ook heel leuk was dat is dat de honden Flair en Sunny (Welch Springers) het heel goed met elkaar komden vinden.
Leeuwarden
Ons verblijf in Bears (7km) ten zuiden van Leeuwarden verliep een beetje anders dan verwacht. We logeerden met de caravan op camping De Swetteblom. Het was een camping waar vrijheid, blijheid de toon voerde. We hebben de Friese hoofdstad Leeuwarden die dit jaar is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa bewonderd. Een stad die bruist. Dat weekend dat wij er waren hebben we genoten van muziek van de bovenste plank. Geweldig, prachtig en sfeervol.
Steenwijk Steenwijk is een plaats met een diep verleden voor mij, in mijn jeugd kwam ik er vaak met mijn ouders . Er woonden goede vrienden van mijn ouders nl Fam. Aukes, Tom, Trijn, Leo, Coosje en Anton. Jammer genoeg zijn van de 5 personen eral 3 overleden. Wij logeerden op de camping Steenwijkerkamp aan de rand van Steenwijk. Natuurlijk gingen we met de fiets naar de stad en dronken op de markt een glaasje wijn en bier. De dagen hebben we gevuld met fietsen. De weerribben zijn prachtig en naar het dorpje Giethoorn waar de tijd heeft stil gestaan. Gelukkig was het niet druk in de zomer moet je er niet zijn dan zijn er meer toeristen dan inwoners.
Warnsborn Warnsborn is een camping waar we altijd met heel veel plezier naar toe gaan. De beheerders zijn Fellix en Margo Bongers. Een prachtig mooi schoon terrein. Vrienden van ons (Louisa, Riens en Erdin) staan er op een vaste plaats en genieten van april tot en met oktober van al het moois wat de Veluwe te bieden heeft. Jolowies en Jo kluskens kwamen een dag naar Warnsborn om te gaan fietsen in de omgeving. Flair ging mee en zat in de fietskar we gingen richting de Mossel dat is een gebied van heidevelden met een leuk cafeetje.
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.