© Tiny Kierkels 2014
Na prachtige fiets- en/of wandeltochten door het Nationaal Park  het Drents-Friese Wold  en het Fochteloërveen is het heerlijk thuis komen  op de gezellige familie camping met goede faciliteiten.  Op de kampeerplaats hebben we  veel rust en privacy.
Samen met Ella, Leon, Magda, Paul, Ton en ik
We meegedaan aan de fiets 4daagse van Appelscha georganiseerd door de NCC olv Marcus en Harmke Venema en Wim en Jellie Schrieken. We hebben prachtige dagen gehad, er werd vanalles georganiseerd op de camping door de NCC en na het fietsen kregen we van de campingeigenaar een drankje aangeboden. En dat glaasje fris of bier smaakte heerlijk, want de tempratuur lag rond de 30 graden.
Veenhuizen vormde oorsprongkelijk een veenontginningsdorp. Er waren drie grote gestichten een voor bedelaars, een voor landlopers en een voor wezen. De Maatschappij van Weldadigheid wilde de armen door middel van arbeid op het land en in de vervening heropvoeden. Aanvankelijk bood men arme gezinnen uit de grote steden de gelegenhied vrijwillig naar Drenthe te komen en zich daar in kolonieen te vestigen. Het idee hierachter was om de boeren een nieuw bestaan te laten opbouwen.
Oosterwolde is de hoofdplaats van Ooststellingwerf. Historisch gezien is de Brink bij de Nederlands Hervormde Kerk een opvallende bezienswaardigheid. Bij de kerk staat een prachtige dubbele klokkenstoel.
Op woesdag de tweede fietsdag. Zorgvlied is een dorp in de gemeen in de Nederlandse provincie Drenthe. Het ligt vlak bij de grens met de provincie Friesland. Het dorp heeft zijn naam te danken aan een nu verdwenen villa "Zorgvlied". In 2004 had het 160 inwoners, tegenwoordig is het een toeristendorp.
Donderdag de derde fietsdag
Op dinsdag de eerste fietsdag wordt de Grootdiep route gefietst.
Op zondag 14 augustus gingen we met de hele groep op de fiets naar het dorpAppelscha waar we een mooie wandeling maakten door de prachtige bossen. De afstand was een warming up voor de dagen erna.En dan zit je erna op een terrasje met een groot stuk taart en koffie en Ella lol dat ze had zij mag dat niet hebben en wij ons om haar heen geschaard maar ze kon er mee lachen.
Gelukkig waren de weer goden ons goed gezind. Ton en ik hadden een mooie fietstocht uitgezocht die vanaf de camping naar Veenhuizen ging. Het Fochteloerveen geldt als een van de weinige en best bewaarde hoogveen gebieden in Nederland Het gebied is een restantvan het uitgestrekte Drents-Friese hoogveengebied, dat sedert 1660 grotendeels is afgegraven. Het gebied is beperkt toegankelijk. Er loopt een fietspad en een wandelroute door het hoogveen gebied.
Van 13 tot en met 20 augustus 2016
Vlakbij de grens met Drenthe laat de provincie Friesland zich van een onverwachte, maar prachtige kant zien. Daar waar de bossen beginnen, zal het landschap u verrassen. Geen landschap van harde klei, grote meren en vlakke weilanden, maar een bosrijke omgeving met hoge zandgronden en twee Nationale Parken. Die regio os de Friese Wouden, met als actief hart Appelcha. Een regio waar je kunt genieten van de natuur de rust en ruimte maar ook veel kunt ondernemen.
Rond Appelscha onbeperkt fietsen en wandelen in het Nationale Park
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.