© Tiny Kierkels 2014
Zwitzerland
UNESCO stad Bern de hoofdstad van Zwitserland genoemd wordt, heeft Zwitserland eigenlijk geen hoofdstad.
Bern
Sinds 1848, toen Bern de bondsstad van Zwitserland werd, zijn vele gebouwen ontstaan om deze functie te kunnen uitoefenen: het bondshuis, het kunstmuseum, historisch museum, de universiteit, het gemeentelijk theater, enzovoort. Heden ten dage ziet men een sterk contrast tussen oude en nieuwe gebouwen, speciaal op het Bubenbergplein, waar het station zich bevindt. Het oude gedeelte wordt echter goed geconserveerd, de Marktgasse, vindt u veel 17e en 18e eeuwse huizen, poorten, bruggen en fonteinen. In het fraaie centrum zijn veel winkels, restaurants en café's te vinden en -heel typerend voor Bern- de wandelpromenades zijn overdekt.
1218-1256
De klokkentoren
Amphi theater
Berenpark waar de beren met wortelen worden gevoerd
De Aare met een lengte van 295 km
Prachtige ornamenten
Vanuit Bern vertrokken we naar Montreuq daar bezochten we kasteel Challon
Het kasteel, uit de dertiende eeuw, is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa. De reden het kasteel op deze rotspunt in het meer van Genève te bouwen, is de strategische positie: steil aflopende rotsen aan één kant en aan de andere kant het meer, dat op deze plek 300 meter de diepte ingaat
Freddy Murcury
Prachtige versierde straten en parken
Chur
We vertrokken met de Bernina- Express voor een prachtige rit door de besneeuwde natuur van Zwitzerland
De Bernina Express vertrekt vanuit Chur en gaat eerst naar Reichenau. Daar wordt een bocht in zuidelijke richting genomen, richting Thusis en Tiefencastel. Dit Domleschg-dal is bekend om zijn vele ruïnes en kastelen.De Bernina Express rijdt verder naar het zuiden door een overwegend smal dal, en rijdt net voor Filisur over het indrukwekkende gebogen Landwasserviaduct. Na Filisur zijn er verschillende keerlussen die de trein helpen om hoogte te winnen tot de ingang van de Albulatunnel, op 1789 m hoogte, wordt bereikt. De Albulatunnel komt in het hoge Oberengadin uit, waar Pontresina een van de grotere plaatsen is. Dit dal ligt op zo'n grote hoogte dat het klimaat sterk verschilt van dat in andere Zwitserse dalen. Er zijn hier maar weinig loofbomen. Het is een geweldig wintersportgebied.
Ongeveer 10 minuten na Pontresina rijdt de Bernina Express langs de Morteratschgletscher en de hoogste toppen van het kanton Graubünden. Hier begint de Berninapas. De boomgrens wordt snel bereikt, en er is een ruw hoog-alpien landschap te bewonderen.Het Lago Bianco (het Witte Meer) komt in zicht, en snel daarna bereikt de Bernina Express het kleine station Ospizio Bernina. Dit is het hoogste punt van de route, op 2253 m boven de zeespiegel. De trein begint nu aan een enorme afdaling van 1824 m, helemaal naar Tirano op 429 m hoogte. Na het station van Alp Grüm, waar een prachtig uitzicht op de Palügletsjer te zien is, rijdt de trein door talloze bochten om geleidelijk te kunnen afdalen in het dal van Poschiavo. Zodra de dalbodem is bereikt, zien de dorpen, zoals Poschiavo, er meer Italiaans dan Zwitsers uit. Maar dit is nog steeds Zwitserland, al spreekt de bevolking hier wel Italiaans.
De vakantieregio Lenzerheide ligt in het hart van Kanton Graubünden Het is een prachtig skioord met veel pistes.
Tiefencastel
2008
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.