© Tiny Kierkels 2014
H
Een heerlijke vakantie in april 2008 Cavallino aan de Adriatische zee in Italie
Door jarenlange vriendschap van Joke Versfelt en de Familie Castelli, (de eigenaren van Hotel Junior in Cavallino) hebben wij ook deze familie mogen ontmoeten. Een warme ontvangste van verdere familieleden zoals Bruna en ……en hun kinderen. We werden meteen de eerste avond al uitgenodigd om te komen dineren in familiekring.
In de late avond bracht Bruna ons naar ons hotel verblijf in Cavallino. Voor Joke was dat heel leuk zij is er met haar vriendin Irma 25 jaar op vakantie geweest. Hotel Junior Ca' Di Valle is een heel mooi hotel gelegen aan de Adriatiche zee. Het ligt in de landtong Laguna Veneta. In het zuiden van de landtong bereik je de stad Venetie met de boot, door de Lagune, en je komt op piazza San Marco aan land.
Jesolo is een stad in de Italiaanse regio Veneto en behoort tot de provincie Venetië. De gemeente Jesolo ligt in het uiterste noorden van de Laguna Veneta bij de monding van de rivieren Piave en Sile
Met de auto van de baas hebben Joke en ik prachtige routes gereden van noord naar zuid en van oost naar west.
Venetie was natuurlijk het hoogtepunt van de reis, we zijn er dan ook twee keer naar toe geweest. Een keer met zon die andere keer met regen. Maar het mocht de pret niet drukken beide keren waren prachtig. Hele mooie gebouwen oa
Het San Marcoplein is voor mij een absolute must in Venetië, ondanks het feit dat het er ontzettend druk kan zijn. Aan dit belangrijkste plein van de stad staan verschillende gebouwen die tot de mooiste bezienswaardigheden van Venetië behoren. Mijn persoonlijke favorieten op Piazza San Marco zijn de San Marcobasiliek (vele mozaïek) en de 98 meter hoge Campanile.
Je had ogen en oren tekort er was zoveel te zien, er is de imposante Basiliek van San Marco
De gevel van de basiliek is versierd met onder andere een vierspan en de Venetiaanse leeuw, symbool van Marcus de evangelist. Het bronzen vierspan op de gevel is een replica van de originele paardengroep, die waarschijnlijk uit de 2e eeuw stamt. Deze paarden zijn uniek omdat andere groepen van triomfkarpaarden uit de oudheid niet bewaard zijn gebleven. Ze zijn als buit van de Vierde Kruistocht uit Constantinopel naar Venetië gebracht. Napoleon heeft de paarden enige tijd op de Arc de Triomphe du Carrousel in Parijs laten plaatsen. De kerven in de paardengroep zijn met opzet aangebracht om schittering te voorkomen.
Detail voorgevel
Het Dogepaleis
Het Dogepaleis aan het San Marcoplein in Venetië was het paleis van de doge, de leider van de republiek Venetië. Het is een van de belangrijkste niet-religieuze bouwwerken in de gotische stijl. Er is een boven-benede en kelder verdieping met vele verschillende kamers.
Sala dello Scudo met muren met landkaarten en twee wereldbollen
De "piombi", Cellen uit de 16de eeuw voor zware criminelen
Carnaval in Venetië Het Carnaval van Venetië is een jaarlijks terugkerend festival, gehouden in Venetië. Het feest duurt 12 dagen en eindigt op vastenavond, de dag voor Aswoensdag. Het dragen van maskers was oorspronkelijk een gewoonte die in een groot deel van het jaar gebruikelijk was. Niet alleen tijdens verschillende feesten maar ook wanneer men zich anoniem over straat wilde begeven. Oorspronkelijk waren de maskers bedoeld om de sociale status te verbergen. Omdat deze door het masker niet meer te bepalen was, kon men zich tijdens de feesten lekker laten gaan.
De Canal Grande is 3,5 km lang en is de belangrijkste vaarroute door Venetie. We hebben genoten van deze boottocht en stapten uit waar iets moois was te zien. Met aan weerzijden ongeveer 300 gebouwen die belangrijk zijn voor de geschiedenis van Venetie. Hier zijn handelaren en kooplieden actief geweest. De palazzo’s als handelshuis en elk huis heeft z’n eigen elegante uitstraling. De gebouwen stammen uit de periode 12e t/m 18e eeuw. Je ziet de verschillende stijlen die verwerkt zijn in de palazzo gebouwen. Vanaf Piazzale Roma is de eerste brug gelijk de recentste brug over de Canal Grande; Ponte di Calatrava (2008). Je vaart langs de Rialto Markt en onder de Rialto Brug door.
De brug der zuchten waar de gevangenen de laatste keer door gingen voor ze de strop kregen.
Met op de achtergrond de Rialto Brug
Ponte della Costituzione
de laatst gebouwde brug 2008 Met prachtige gebouwen een brug waarveel Venetianen niet blij mee zijn.
Burano en Murano Burano is een eiland in de Lagune van Venetië. Het heeft veel gekleurde huizen. Ieder huis heeft een eigen kleur. De kerk San Martino dateert uit de 16de eeuw en heeft een klokkentoren. Het eiland is bekend om de traditie dat de vrouwen (veelal buiten) kantklossen als de mannen weg zijn om te vissen. Murano wordt meestal beschreven als een eiland in de Lagune van Venetië, maar het is net als Venetië zelf een verzameling eilandjes die door bruggen aan elkaar verbonden zijn. Murano ligt ongeveer 1,5 kilometer ten noorden van Venetië. Het is beroemd om zijn glaswerk. Er wonen ongeveer 6000 mensen.
Vanuit Venetie kun je met de boot de beide eilanden bezoeken.
Glaswerk uit Murano
Maar aan alles komt een einde we hebben genoten van de mooie omgeving. De laatste keer met de boot naar het vaste land. De laatste keer genieten van Hotel Junior in Cavallino. De laatste foto’s
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.