© Tiny Kierkels 2014
Temperament De Welsh Springer Spaniel heeft een vrolijk, vriendelijk karakter, en mag niet nerveus of agressief zijn. Hoewel veel Welsh Springers blaffen wanneer er aan de deur gebeld wordt, zal bezoek over het algemeen met enthousiasme worden ontvangen. De Welsh Springer is dan ook zeker geen waakhond. Welsh Springers zijn echte gezinshonden en het gelukkigst als ze bij 'hun' familie kunnen zijn. Welsh Springers zijn intelligent, alert en energiek. Wanneer uw hond zijn energie niet kwijt kan, zal hij sneller geneigd zijn om 'vervelend' gedrag te vertonen, bijvoorbeeld door zelf bezigheden te bedenken (bijvoorbeeld uw huis anders inrichten, of blaffen naar voorbijgangers). De Welsh Springer is een jachthond, en u zult uw pup moeten leren om niet ongecontroleerd zijn neus achterna te lopen, of achter wild aan te jagen
Sommige Welsh Springers hebben de neiging wat verlegen of teruggetrokken te zijn, andere daarentegen zijn extravert of brutaal. Beide vormen verdienen de aandacht bij de opvoeding. De meeste Welsh Springers voelen zich uitstekend thuis in het gezelschap van kinderen of andere huisdieren, zeker als ze ermee zijn opgegroeid. Een Welsh Springer is een familiehond, dat wil zeggen dat hij gezelschap van mensen zeer op prijs stelt. Die eigenschap maakt het niet altijd even eenvoudig een Welsh Springer voor een aantal uren alleen te leren zijn. © Ria Hörter, WSSC Nederland Voor meer inlichtingen over de Welsh Springer Spaniel verwijzen wij u naar de website van de erkende rasvereniging: www.wssc.nl
De Welsh Springer Spaniel Is een middelgrote hond met een gedrongen bouw, berekend op uithoudingsvermogen en hard werken. De vacht is halflang, zijdeachtig en altijd dieprood en wit. Reuen hebben een schofthoogte van ongeveer 48 cm en een gewicht van 22 tot 25 kg. Teven een schofthoogte van ongeveer 46 cm en een gewicht van 19 tot 22 kg De hangende oren en donkere ogen geven het hoofd een zachte uitdrukking.
Stamboom
Flair
Flair
Flair,
Flair heeft haar naam gekregen van
Jolanda in ‘t Groen-de Kovel
van “From Kind of Magic”
Flair 9 maanden Tot januari 2017 is Flair bij Jolanda gebleven en via onze vrienden kregen we het bericht dat Jolanda een rustig gezin zocht voor Flair. Zo gezegd zo gedaan en we gingen naar Waspic, daar werden we hartelijk welkom gehete door Jolanda, Arjan en hun twee zonen. Het was liefde voor Flair op het eerste gezicht, er waren meerdere honden maar Flair sprong er voor ons bovenuit.
Flair is geboren op 16-01-2016 met nog
3 andere pups. 1. Dyzel (reu) Gewicht 400 gram Fields of Gold. 2. Flair ( teef) Gewicht 410 gram Fairytale Apple 3. Fable ( teef) Gewicht 350 gram Fable of the Rose 4. Dobbey (reu) Gewicht 400 gram Fear of Bliss De vader is Autumn Storm, from Kind of Magic (Storm) De moeder is Tremletts Bell from Kind of Magic (Solo)
2 keer per jaar gaan we naar Jolanda toe om Flair te laten trimmen. Onze vrienden die zijn ook heel goed in het trimmen van honden en die doen Flair door het jaar mooi maken.
Op 7 mei 2017 gingen we naar Arnhem daar werd een nakomelingendag georganiseerd van alle Welsh Springers die in 2016 waren geboren.Het was heel erg leuk allemaal dezelfde honden.
We genieten volop van onze Flair. Als we met de caravan gaan dan zit zij al in de auto om mee te gaan. Maar ze gaat ook heel graag naar Janine en het gezin daar is zij ook altijd welkom.
NCC in Sint Oedenrode
4dg lopen met het gezin in Nederweert
Flair genieten op de plaid bij Janine op de bank.
Op vakantie aan de zee Flair geniet met volle teugen, zij is vastgebonden aan een lange touw. Als dat niet was dan zwom zij naar Engeland. Bang voor water is Flair totaal niet ook in de douche geniet ze.
Toevallige ontmoeting tussen Flair en Sunny
Solo
Flair
Sunny, op vakantie bij ons voor een dag
Flair
Solo
Belle
Flair genieten van het thuis zijn.
Marian met Sunny
Samen met het baasje rondje industriegebied
Samen met Jolanda, Arjen, Tim en Yvo en de honden Belle en Solo. Marian en Jan Smolenaers en de hond Sunny. Ton en ik met de hond Flair. Gewandeld in het Weerterbos en bij Peerkesbos lekker koffie gedronken. Gezellige middag met prachtig weer.
Flair voor de knipbeurt bij Jolanda in Waspic
Flair tijdens en na de knipbeurt
2019
Fairytale Apple from Kind of Magic Flair
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.