Frankrijk is een land in Europa. Het land heeft 60.876.136 inwoners. De officiële taal is Frans. Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld. Iedereen weet wel wat over het land van de Franse keuken, Parijs, mode, wijn, kastelen, bergen en de Franse taal. Al eeuwen lang speelt Frankrijk een belangrijke rol in Europa en de wereld. Het had op een gegeven moment het op een na grootste koloniale rijk van de wereld! Dit is waarom er nog steeds Frans wordt gesproken in grote delen van Afrika, Canada en Azië.
frankrijk
De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereld tentoonstelling van 1889. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Eiffeltoren na  twintig jaar weer gesloopt  zou worden, maar omdat de toren waardevol bleek voor communicatiedoeleinden  mocht hij langer blijven staan. Op 12 januari 1908 werd het eerste  langeafstandsradiobericht vanaf de toren verzonden. Op 3 januari 1956 beschadigde een brand de top van de toren. Een jaar later werd  de huidige antenne op de top geplaatst. In het jaar 2000 installeerde men talloze knipperlichten en krachtige zoeklampen op  de toren. Iedere avond is er een lichtshow, en de zoeklampen bovenaan maken 's  nachts van de Eiffeltoren een lichtbaken in de Parijse skyline. Elk jaar op quatorze  juillet, 14 juli, de Franse nationale feestdag, wordt rond de Eiffeltoren een groots  vuurwerk afgestoken ter ere van de verjaardag van de Franse Revolutie. De Arc de Triomphe of de Triomfboog is een triomfboog en een van de bekendste bouwwerken van Parijs. Napoleon gaf in januari 1806 de opdracht de Arc de Triomphe te bouwen.
© Tiny Kierkels 2014
Vakantie in Zuid Frankrijk 2008
3 weken georganiseerd toeren met de caravan olv ANWB kampeerreizen
Het museum in Parijs dat je niet mag overslaan is het Musée du Louvre of kortweg Le Louvre. Het Louvre is een van ’s werelds grootste museum en ligt in het 1e arrondissement van Parijs net ten noorden van de Seine. Het Louvre is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel.
De cathédrale Notre-Dame de Paris (Nederlands: Onze-Lieve- Vrouwekathedraal van Parijs) is een in vroeg gotische stijl opgetrokken kathedraal op het Île de la Cité, in het centrum van Parijs. In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en een van de nagels waarmee Christus gekruisigd zou zijn. Tijdens de Franse Revolutie in 1792 werd de kerk gesloten. In die tijd zijn veel schilderijen en sculpturen vernield.
De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Normandië, Frankrijk gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij.
.
De apont du Gard is een prachtig overblijfsel gebouwd tussen het jaar 40 en het jaar 60 van onze jaartelling en werd destijds vervaardigd met kalksteen uit de streek. Om Nimes van water te voorzien.
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.