© Tiny Kierkels 2014
2019
Van maandag 27 mei tot en met zondag 2 juni 2019
Van maandag tot zondag kampeerden wij op Recreatieoord “In den Boomgaard” in Kerk-Avezaath. Samen met mijn nicht Ella en haar man Leon de Roy. Op donderdag 30 mei de start van de fietsvierdaagse bij het Dorpshuis te Kerk-Avazaath, maar van de voren ontvingen we van de commisie een fietsverrassingspakket bestaande uit drinken, fruit en krentenbol en rolletjes snoep. De eerste dag gingen we de grote Burenroute fietsen. De dag begon somber, overigens zonder echte regen. Maar we gingen goed gemuts op pad. Rond half twee brak de zon door. We fietsten richting oosten naar Lienden
Bij
Bij terugkeer op de camping ontvingen we allemaal een heerlijk broodje met nieuwe haring
Nadat iedereen was uitgerust en de inwendige mens was versterkt werd er bij de partytent het spel “inhoud zakje raden “georganiseerd. De kampcommisie zorgde voor een lekkere kop koffie met een bijbehorende koek. Je kon goed merken dat er warmer weer opkomst was. De avonden hadden een heerlijke tempratuur en we konden fijn voor onze caravan zitten.
De molen in Deil
Het bekende verkeersplein Deil
Prins Willem van Oranje met zijn echtgenote gravin Anna van Buren. Met de kinderen Prins Filips en zusje Maria
Op vrijdag 31 mei, 2de dag gingen we richtin Kerk-Avezaath, Geldermalsen, Deil, Beesd, Tricht, Buren en terug naar de opstapplek.
In Geldermalsen was de eerste controle post en in Beest de 2de controle. Op de drukke wekelijkse markt gingen we koffie drinken onder het genot van een stralende zon. Na de controle volgden we de weg naar het “Landgoed Marienwaerdt” Jammer genoeg kwamen we niet langsDe Heerlijkheid Mariënwaerdt. Met zijn historie, natuur, lanen, bossen en akkers van het landgoed
In Beesd was heel wat meer drukte, op wekelijkse markt gingen we koffie drinken bij “De Beurs” heerlijk zittend in het zonnetje. Via een agrarsche buitengebied van Buurmalsen kwamen we aan in Buren
Prachtig weer, prachtige fietsroutes. Blije en zeer gebruinde gezichten. We kwamen talloze ooievaars en ooievaarsnesten tegen. Eén deelnemer stelde zelfs voor om de routenaam Sterke Dijkenroute te vervangen door Ooievaarsroute.
.
Wat een leuk winkeltje midden in Buren met een heerlijk stuk taart en een smakelijke kop koffie. Vandaag al heel wat koffie gedronken maar dat is ook heel gezellig. s’avonds leuk gekaart met Ella en Leon onder het genot van een lekker glas rode wijn en de mannen natuurlijk een biertje. Zaterdag 1 juni is onze Ton jarig hiep hiep hiep hoera. Het is alweer de 3de dag dat we gaan fietsen. De derde dag gingen we vanuit Kerk-Avezaath naar Tiel, Ophemert,Varik, Heeselt,Opijnen,Neerijnen,Waardenburg, Est,Wadenoijen terug naar Kerk-Avezaath.
Bij Varik op een zonnig terrasje met parasol even lekker gezeten met uitzicht op de rivier.
Om 17.45 uur worden we verzocht om aanwezig te zijn voor de BBQ op het veldje bij de partytent. We hebben zelf gezorgd voor vlees en de rest wordt allemaal verzorgd door het team. De BBQ wordt afgesloten met een fruitcocktail, tussendoor zijn er diverse drankje (witte-of rode wijn, bier en/of div.frisdrank) af te halen bij de partytent. Tevens wordt er om 20.00 uur de uitslag en prijsuitreiking bekend gemaakt van het zakjes raden en de puzzel.
Zondag 2 juni de laatste dag van de fietsvierdaagse
.
De 4de dag vertrok de fietsroute weer vanuit Kerk-Avazaath, Zoelmond, Beusichem,met de pont over de Lek, Dan verderop het Amsterdam-Rijnkanaal over en richting Cothen, Dan richting Wijk bij Duurstede, weer met de pont over de Lek en later weer het Amsterdam-Rijnkanaal over en zo richting opstapplaats. Maar eerst begonnen we op de camping met de hele NCCers aan een lekker ontbijt bereid door de kampleden, Jan en Jannie, Kees en Ria en Piet en Lenie.Heerlijk in het zonnetje genoten van het samenzijn.
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.