© Tiny Kierkels 2014
Van zaterdag 21 oktober tot en met zaterdag 29 oktober 2017
Senheim aan de Moesel
Halloweenrally
Deze reis heet de Halloweenrally van de NCC. Dat is niet voor niets: af en toe spookt het en heksachtige momenten zullen worden afgewisseld met sprookjesachtige momenten. Onze gastheren en dames waren Anne-marie en Hans Brouwer, Bartha en Joop van Heteren en Joke en Reijn van Heteren. 21 oktober was de dag van vertrek vanuit Nederweert naar Semheim, we werden hartelijk welkom geheten door het team. Er stond voor ons een grote pan met Heksensoep. s’avonds onder het afdak de opening van de week onder een genot van een drankje
22 oktober begonnen we met een groepsspel we werden ingedeeld in groepen en leerden elkaar op een leuke manier kennen. Na afloop was er een “afgesneden vinger” Een lekker broodje met worst.
s’middag gingen we werken aan de eigen halloween versiering, we hadden een mooie pompoen en die werd vakkundig bewerkt door mij en Ton.
De dagen zijn druk ingedeeld want iedere avond om 18.30 werden alle waxine-lampjes aangestoken en dat was het een feest om te zien. Er was ook een spellenavond dan kon je gaan Pronostieken/Klaverjassen/of duizenden, dat deden we met Ellaen Leon.
De Rijksburcht Cochem (Duits: Reichsburg Cochem) is een op een bergkegel gelegen hoogteburcht in het Duitse stadje Cochem aan de Moezel. De zeer beeldbepalende rijksburcht ligt 100 meter boven de stad en diende in de middeleeuwen als tolburcht. De burcht werd volgens de laatste onderzoeken naar alle waarschijnlijkheid omstreeks 1100 opgericht. Na de verwoesting in 1689 door de Fransen werd de burcht door Louis Fréderic Jacques Ravené conform de mode van de romantiek herbouwd. De Cochemer burcht is daarmee een goed voorbeeld van een bouwwerk dat in de neogotische stijl in de periode van het historisme werd opgetrokken.
Op maandag gingen we met z’n allen op de fiets naar Cochem. Midden in de stad op de berg ligt de Burcht.
Na een stevige klim en een mooie rondleiding door de Burcht, was er tijd voor koffie met “heksentaart”in het restaurant. We genoten van een prachtig uitzicht over de Moesel.
Dinsdag een dag met verassingen s’morgens gingen we met zijn allen een spel doen. Je kon inschrijven voor Molka of Jeu de Boules. Ons leek Molka wel leuk, zo gezegd zo gedaan. Het weer was prachtig dus we genoten.
s’Middag gingen we wandelend naar de Swiebelnkuchen en Federweisser, om er te genieten van een lekker glaasje wijn met uienkoek.
Woensdag een vrije dag en gingen we samen met Ella en Leon naar het wijndorpje Beilstein.
Wat was het na de wandeling leuk, bij thuiskomst gingen we met de groep pannekoeken bakken. Ella en Leon en onze lieve overburen Lydia en Jan.
Op Donderdag gaan we met de bus naar
en Bonn.
Königswinter
Königswinter is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het Rhein-Sieg-Kreis. Königswinter ligt aan de Rijn, aan de voet van het Zevengebergte. Vlak bij de stad liggen de Peterberg en de Drachenfels. Op de eerstgenoemde staat een slot dat tegenwoordig een hotel is (Hotel Petersberg). De top van de Drachenfels is te bereiken door middel van de Drachenfelsbahn en biedt een panoramisch uitzicht over de Rijnvallei.
Het is eigenlijk vergane glorie in de jaren 1960 tot 1990 was het een echte plublieks- trekker maar dat is het al lang niet meer. Vanuit het stille stadje gingen we met de bus naar Bonn. Bonn is een stad in Duitsland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen aan de Rijn op 20 km ten zuiden van Keulen. Bonn telt 313.958 inwoners. Bonn was vanaf 1949 de regeringszetel van de Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland). Na de Duitse hereniging verhuisden de Duitse regering en de Bondsdag in 1999 naar Berlijn. Echter blijft het een belangrijke werkplaats, ongeveer 8.000 van de 18.000 Duitse ambtenaren zitten nog steeds hier en er zijn ook enkele Duitse ministeries met hoofdzetel in Bonn, onder meer Defensie en Landbouw. Bonn wordt dus ook Bundesstadt genoemd.
De Beethovens woonden sinds november 1767 aan de achterkant van de Bonngasse 20. Het was een inspannende dag, maar we sloten de avond af met onder het afdak te genieten van een heerlijke heksendrank.
Een gedeelte van de oude stadsmuur
En het Keurvorstelijk Slot (waarin nu de Rheinische Friedrich-Wilhelms Universiteit gevestigd is). Vanaf het slot loopt een brede bijna een kilometer lange laan met eeuwenoude kastanjebomen.
Vrijdag vertrekken we met de auto richting Geierlay Bruck.
De Geierlay of de Hangbrug Geierlay is een hangbrug voor voetgangers tussen de Hunsrücker plaatsen Mörsdorf en Sosberg. De brug overspant het Mörsdorfer Bachtal en geldt met een lengte van 360 meter als de langste voetgangershangbrug in Duitsland.
Camping Hollandischer Hof
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.