© Tiny Kierkels 2014
Vakantie in Zeeland van 13 juni tot en met 27 juni 2019
Samen met Ton, Tiny en Joke Versfelt gingen we op onze verjaardag naar camping Anthonijshoek in Koudekerken. Wij met de caravan en Joke in een prachtig B&B op de camping. Die donderdag dat we vertrokken hadden we niet zo’n goed weer, maar het mocht de pret niet drukken. Er zijn nieuwe beheerders gekomen en dat heeft veel veranderingen met zich mee gebracht. Zo is het ontbijt voor de gasten niet meer in het theehuis maar op de kamer, dat is wel jammer want dat was altijd een mooi begin van de dag. Zo kun je ook niet meer komen kamperen voor een week ze gaan over op 2 maanden of een voor en na-seizoen. Jammer maar de tijd zal het leren.
Het theehuis Plattegrond camping Ons plekje
Omdat Joke en ik jarig waren op donderdag gingen we s’avonds uiteten in Westkapelle in restaurant “De Fontein” Heerlijke vis gegeten in goed gezelschap. Op vrijdag gingen we naar Zierikzee, een prachtig leuk stadje met oude hoge gebouwen
Via de Oosterschelde kering gingen we terug naar de camping een hele leuke en mooie dag. Zaterdag zijn we met de auto naar Ritthem gereden er was een tentoonstelling van tuinen van Groei en Bloei. Een heel leuk klein dorpje waar we per toeval terecht kwamen. De tuin was schiterend wat een werk was daar verzet, je kon er vrij rondlopen er waren ook enkele mooie kunstwerken te zien. Het weer was zonnig maar voor Joke te warm we wandelden door het dorp waar een demonstratie sjeesrijden te zien was. De sjeesjes en paarden waren prachtig versierd.
Zierikzee kamer B&B Mooie versierde sjeesjes met paarden die de manen hadden ingevlogten De verwachting een leuk klein huiskamer theater.
Zondag naar Veere en Domburg Veere is altijd een leuk stadje vol met dagtoeristen, we gaan naar de winkeltjes waar we altijd graag komen. Er is ook een keramiekwinkel Atelier Entrez waar een mevrouw zit die ziekelijk is maar hele mooie werkstukken maakt. Leuk om te zien.
Veere noemen ze ook de stokroos stad.
Heerlijk slenteren door de nauwe straatjes en steegjes. Maar de tempratuur was al goed opgelopen en het tijd voor een pauze. De afspraak was dat we vanuit Veere naar Domburg gingen. Daar was het al even druk en een parkeerplaats was er niet te vinden, ze bouwen alles vol met grote gebouwen. De charme gaar ervan af. Jammer is dat. Inmiddels was het 18.00 uur en kregen we honger, met de auto over het strand richting Westkappelle naar restaurant Kasteel van Batavia. Heerlijke vis gegeten. Bij thuiskomst even gerust en s’avonds bij Joke in de B&B een kaartje gelegd.
En zo gaan de dagen voorbij want vandaag brengen we Joke naar Nederweert. Het was ontzettend druk met vrachtverkeer richting zuiden. Janine had ons uitgenodigd om te komen eten en daar maakten we gebruik van. Met Flair in de auto vertrokken we om 20.00 uur weer richting Zeeland. Nu was het heerlijk rijden. Dinsdag een heerlijke rustdag gehad en s’avonds met Flair naar het strand waar zij haar zwemkunsten liet zien.
Op donderdag is er markt in Middelburg , dat is altijd heel gezellig.We gingen met de hondekar achter onze fiets richting Middelburg.
Stadhuis en oude steeg in het centrum van Middelburg
Middelburg is een plaats in de Nederlandse provincie Zeeland en de hoofdstad van de provincie. De plaats ligt op het voormalig eiland Walcheren. s’avonds heerlijk BBQ met ons twee in een mooi avondzonnetje.
Vrijdag gefietst naar Vlissingen, koffie gedronken en langs de boulevard gefietst, en door de duinen terug naar de camping
Vlissingen heeft een lange boulevard met aan het einde het standbeeld van Michiel de Ruyter
De laatste dag op het eiland Walcheren vandaag in de stralende zon door de duinen naar het plaatsje Zoutelanden.
Bij thuiskomst lekker vis gegeten en de caravan klaar gemaakt om morgenvroeg te vertrekken naar ……………………
Wij hadden een kleine knusse camping midden in het dorp, je kon er  naar toe wandelen vanuit de tent. Onze vrienden Jan en Marian Smolenaers waren er ook maar zij logeerden in een Fletcher Hotel in Nieuw Haamstede. Maar snel genoeg waren ze bij ons en de honden groeten elkaar uitbundig. Heel leuk om te zien. Lunchroom “la baguette” heeft een leuk terras onder de bomen bij de kerk midden in het dorp Burgh-Haamstede, we hebben er heerlijk gezeten en even bijgekletst.  We gaan er een paar mooie dagen van maken met z’n vieren en de honden Sunny en Flair. Aan het weer zal het niet liggen want er is volop zon en warmweer voorspelt.  s’avonds een heerlijke wandeling gemaakt met onze gids Jan naar Westerschouwen Een van de 3 stadspoorten van Zierikzee De gemeente had een sterk toeristisch karakter door badplaatsen als Renesse tussen Westenschouwen en  Nieuw-Haamstede, ze behoren tot de breedste duinen van Nederland Echtpaar in klederdracht Je ziet ernog veel bunkers uit de 2de WO
Woensdag zijn we naar Sandra geweest in Ellewoutsdijk. Een leuk klein dorpje waar ook een NCC camping ligt. Het is een mooie camping maar erg stil en ver van alles af. Er zijn nl geen winkels in het dorpje. We hebben koffie gedronken bij Sandra en Ton heeft wat gewerkt in de tuin en later met Sandra een wandeling gemaakt naar de dijk.
Burgh- Haamstede
Maandagmorgen waren we al om 9.00 uur met Flair bij Jan en Marian. Jan had een mooie wandeling bedacht vanuit het hotel naar het strand. Ik heb mijn ogen uitgeken wat daar in Nieuw-Haamstede voor prachtige villa’s lagen in  de bossen. Op het strand was het prachtig eerst richting noorden daar lag een prachtig Strand- restaurant, daar  dronken we koffie, de tijd gaat zo snel voorbij de honden hadden gewandelt in en uit de zee. Mooi om te zien. Bij thuiskomst was flair zo moe maar dat kwam ook door het warme weer. s’avonds kwamen ze naar ons toe en hebben we bij de caravan lekker met ons viertjes geBBQ.
Dinsdag gingen we met de auto naar Rensse dat ligt 9km noordelijker. Jan had weer een mooie wandeling voor ons uitgezocht. De honden maar wij ook genoten van het mooie weer en van elkaar.
kasteel in  Burgh-Haamstede
Woensdag de laatste active dag van de vakantie in Burgh-Haamstede. Domburg stond op het programma en wederom door Jan uitgezocht. We vertrokken met de auto en gingen naar het dorpje Oostkappele. Daar begonnen we met koffie en een overheerlijke zeeuwse bolus. We wandeleden door de duinen en over het strand naar Domburg. Een echt toeristen plaats.
Als afsluiting van de vakantie gingen we uit eten in Renesse in een hele leuke strand-tent. Echt een aanrader. Je kijkt uit over de zee en ziet de ondergaande zon. strand restaurant Seaside in Renesse
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.