© Tiny Kierkels 2014
Het Nuldernauw is aan de r.kant water en aan de l. kant (de Veluwe natuur waar veel vogels broeden. Er is ook een Postilion hotel waar het prachtig zitten is onder het genot van een drankje.
De volgende dag gingen we met de auto naar Almere-haven. Ten opzichte van Zeewolde is er veel meer te doen. De volgende keer dat we ernaar toe gaan doen we een architectonische fietsroute er zijn zoveel mooie verschillende bouwkunsten te zien daar moet je een dag naartoe.
De dagen gaan zo snel een week is zo voorbij. De reden waarom we graag naar Zeewolde zijn gegaan waren de, “Oostvaarders plassen”
De Oostvaardersplassen vormen een natuurgebied van zo'n 5600 ha (56 km²) tussen Almere en Lelystad in de Nederlandse provincie Flevoland. Het gebied is ontstaan na de drooglegging van de Flevopolders (1950–1968) en dus relatief jong. De Oostvaardersplassen zijn van internationaal belang als moerasgebied en overwinteringsgebied voor vogels. Het gebied is ruwweg in twee gedeelten te onderscheiden: een nat (ca. 3600 ha) en een droog (ca. 2000 ha) gedeelte. Het droge gedeelte wordt gezien als een geschikte habitat voor grote grazers. Het gebied maakt deel uit van het in 2018 opgerichte Nationaal Park Nieuw Land. De Oostvaardersplassen worden beheerd door Staatsbosbeheer. In het gebied leven uitgezette runderen, paarden en edelherten. Dit soort grote planteneters of hun verwante voorouders kwamen ook in het verre verleden in Nederland voor en gaven mede vorm aan het landschap. Men probeert deze zogenaamde grote grazers in dit natuurgebied op een "volledig natuurlijke manier" te laten leven, waarbij bijvoorbeeld kadavers van dode dieren blijven liggen en de dieren ook bij grote voedseltekorten niet worden bijgevoerd.
Vanuit Lelystad gingen we met de auto naar de “Noordoostpolder” naar de plaats Urk, een autenthentiek visserdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee. Tegen Urk aan ligt een van de jongste gebieden van Nederland. De Noordoostpolder. Nieuw land op de bodem van de zee.Waar de wind nog altijd vrij spel heeft.En het water nog steeds wordt bedwongen.
Vanuit Urk gingen we naar het Wereld Erfgoed Schokland. Schokland is een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur. Je vindt er sporen van menselijke bewoning tot meer dan 10.000 jaar terug. ... Het Werelderfgoed Schokland vormt het bewijs dat vanaf de prehistorie tot aan de drooglegging van de Noordoostpolder mensen op Schokland hebben gewoond.
In De Gesteentetuin maakt u een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden.  In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. Het laatste uitstapje wat we deze vakantie doen is een fietstocht naar Hardewijk, we gaan met de boot vanuit  Zeewolde naar de overkant Harderwijk. We hadden zelf een mooie route gemaakt door oude kern van de stad. Harderwijk had in de Middeleeuwen een middenpositie in de Duitse Hanze en kreeg in 1231 stadsrechten. Naar huis, maar eerst nog even naar de markt voor een visje.  En zo komt aan alles een einde. Door inpoldering van de Zuiderzee is Flevoland ontstaan. Dat inpolderen gebeurde niet van de ene op de andere dag.  De uitvoering van dit plan (de Zuiderzeewerken) gebeurde in fasen en duurde zo'n driekwart eeuw!  Daarmee zijn de Zuiderzeewerken ook het grootste waterbouwkundige project ooit.
Het is een camping die helemaal in het groen ligt, mooie ruime plaatsen en een schoon sanitair. We hadden onze fietsen meegenomen want er zijn prachtige fietsroutes door de hele provincie. Flair was bij Janine, Roland, Anna en Pleun en die genieten daar ook van. Janine gaat veel wandelen met Flair.
De prachtige Flevopolder  juli 2021
Onze stek voor een week was de NCC camping “De Distel” Dasselaarweg 53 Zeewolde, plaats 148
Flevoland is een provincie in het midden van Nederland. Het is de jongste en qua landoppervlakte de kleinste van de twaalf provincies en bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder, beide ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. Flevoland wordt in het uiterste noorden begrensd door Friesland, in het noordoosten door Overijssel en in het noordwesten door het Markermeer en het IJsselmeer. In het zuidoosten grenst de provincie aan Gelderland, in het zuidwesten aan Utrecht en Noord-Holland.
Zeewolde
Zeewolde is een van de zes gemeenten van de provincie Flevoland, die drooggelegd is in de jaren 60 van de 20e eeuw. De gemeente telt 22.886 inwoners en heeft een landoppervlakte van 248,76 km² In Zeewolde ligt het grootste loofbomenbos van Europa, “Het Hosterwold” Voor je het weet sta je oog in oog met een van de vele Konikpaarden, reeën, damherten en vossen. In de “Stille Kern” vind je de Hosterberg in de Tuintoren. Alles draait hier om uitgesterkte natuur en de oase van rust. Het Woldstrand is het meest geliefde strand van Zeewolde, vanaf hier heb je een mooie uitzicht over het Wolderwijd. Noorderlijk ligt het tulpeneiland, speciaal in het voorjaar een bloemenpracht van tulpen. ,
Zoals ik al schreef hebben we veel gefietst, vanuit de achterkant van de camping kun je zo de fietsroute oppakken die je graag wil. Zo hebben we de “Groene Zeewolde” gefietst. Je gaat noorderlijk naar Zeewolde helemaal langs de kust van het meer. En je fietst door het prachtige Horsterwold. Een volgende mooie route was zuidelijk van Zeewolde een fietstocht langs het “Nuldernauw”
Door inpoldering van de Zuiderzee is Flevoland ontstaan. Dat inpolderen gebeurde niet van de ene op de andere dag.  De uitvoering van dit plan (de Zuiderzeewerken) gebeurde in fasen en duurde zo'n driekwart eeuw!  Daarmee zijn de Zuiderzeewerken ook het grootste waterbouwkundige project ooit.
De titel van je pagina. De inhoud van je pagina.